Studente Zelfstandig Werkend Kok, Drenthe College

MBO Topacademie heeft me rust en zelfvertrouwen gebracht

MBO Topacademie kwam precies op het juiste moment voor Ilse Kiers. Na de Masterclass Peer Education bij WILDLANDS, raakte Ilse met medestudenten aan de praat over Linkedin. “Flauwekul vond ik dat, niks voor mij. Toch verzekerden ze me ervan om het eens te proberen. Ik maakte een profiel aan waarop ik foto’s deelde van een kookwedstrijd waar ik de derde prijs won. Binnen een paar weken had ik 90 volgers, allemaal koks! Al snel volgde een bericht van een bedrijf: hotel-restaurant Bitter & Zoet nodigde me uit om voor hen te komen werken, en meer te leren over desserts en patisserie!”

“Koken is emotie. Je emoties zorgen ervoor dat je goed kan koken. Ik kan er al mijn gevoel in kwijt. Marleen van De Loohoeve is mijn grote voorbeeld. Zij heeft dezelfde opleiding gedaan als ik en is nu succesvol patissier. Mijn droom is om ook een eigen zaak te starten en op hoog niveau te koken. Bij MBO Topacademie heb ik veel dingen geleerd die ik daarvoor nodig heb. Het belangrijkste: rust en zelfvertrouwen. Door de training van Andrew Taylor leerde ik dat het goed is om soms pauze in te lassen als je praat, en om niet teveel te bewegen. Ik merkte dat ik daar rustig van werd en dit ook op anderen kon overbrengen. Dit heeft me meer zelfvertrouwen gegeven.”

“Daarnaast heb ik ook nieuwe mensen leren kennen, waar ik een goede band mee heb opgebouwd. We zijn echt vrienden geworden!”

Ilse gaat deze zomer twee maanden werken op Mallorca, om werkervaring op te doen. Of ze ook nog aan het strand gaat liggen? “Ja, natuurlijk! We werken 6 dagen en hebben één dag vrij, dus dat zit er zeker in!” Met zoveel werkdrive en passie is Ilse al hard op weg naar de Top.

Lees hier wat MBO Topacademie voor jou kan betekenen.