Ik ben beter geworden in spreken, pitchen en netwerken

MBO Topacademie kan veel opleveren, maar soms merk je dat pas na een poosje. Mark Goos: “de dingen die ik heb geleerd, gebruik ik in mijn gewone leven”. Nou ja, gewoon? Mark is geen doorsnee 18-jarige student. Hij heeft een eigen bedrijf. Met VLNTR (spreek uit: volunteer) ontwikkelt hij een app waar vraag naar en aanbod van vrijwilligers samenkomen. Om zijn bedrijf op de kaart te zetten, heeft hij veel aan alles wat MBO Topacademie hem bracht. “MBO Topacademie was een tijdsinvestering van twintig weken, maar uiteindelijk levert het me veel meer tijd op. Ik heb praktische skills geleerd, die mijn professionele leven een stuk makkelijker maken!”

“Een specifiek voorbeeld: een tijdje terug was ik op een event van Young Business Award. Daar liep iemand rond die ik graag wilde spreken voor mijn bedrijf, maar ik had geen contactgegevens. Ik wist: nu moet ik om hem afstappen! Dat was best spannend, wat zeg je tegen iemand die je helemaal niet kent? Toen ben ik even in de power pose gaan staan en stapte op hem af. Dat leverde me een mooi contact op.”

“Netwerken, dat heb ik echt geleerd. Verder ben ik ook zekerder in het vertellen van mijn verhaal. Spreken en pitchen gaan me veel beter af. Dat ik hierin beter ben geworden, werd ook bevestigd op school; ik had een 10 voor mijn presentatie Nederlands! Ik ben echt trots op mezelf en wat ik heb geleerd.”

Mark’s droom is om maatschappelijk te ondernemen en mensen blij te maken met wat hij doet. Hierdoor wordt hij geïnspireerd door onder andere Kate Raworth, die in de TT Hall vertelde over de donuteconomie. Hij doet veel kennis en ervaring op, die hij tijdens MBO Topacademie heeft gedeeld met zijn medestudenten. Voor hun eindopdracht ontwikkelden zijn groep een app, die ook na het afsluiten van MBO Topacademie wordt doorontwikkeld.

Lees hier wat MBO Topacademie voor jou kan betekenen.