mbo top netwerk

Freekje Timmermans – Topstudent

Studente Technicus Human Technology, Alfa-college Groningen

Het is alles wat ik ervan had verwacht

Ik houd van buitenschoolse projecten. En dus sprak de MBO Topacademie mij direct aan. En het is alles wat ik ervan had verwacht. Het is iets heel anders dan mijn eigen studie, daar ben ik erg blij mee.

Tijdens meerdere Masterclasses kwam netwerken aan de orde. Dat is iets wat ik tijdens de MBO Topacademie heb kunnen toepassen. Inmiddels heb ik mijn netwerk al uitgebreid met contacten in verschillende sectoren. Ik heb de webredacteur bij BNNVARA zelfs toegevoegd op LinkedIn. Je weet maar nooit wanneer je elkaar kunt helpen!

Het allerleukst vond ik het contact met de andere ambitieuze studenten. Ik heb er echt vrienden aan over gehouden. Mooi ook, om de andere studenten te zien groeien. Ook heb ik mijn algemene kennis op het gebied van ondernemerschap en samenwerken vergroot. Een nieuwe blik op de wereld, zou je kunnen zeggen.

Inmiddels heb ik een passende baan gevonden. In de Masterclasses werd ons verteld dat je het gewoon moet doen. Gewoon ja zeggen en ervoor gaan. Dat heb ik nu gedaan. Het heeft me meer zelfvertrouwen gegeven.

Lees hier wat MBO Topacademie voor jou kan betekenen.

Sanne Adolfs – Topstudent

Student Verpleegkunde, Alfa-college Hardenberg

Een extra uitdaging, dat is iets voor mij!

Mijn huidige opleiding ging mij goed af en ik las op AlfaConnect (het intranet) over de MBO Topacademie. Een extra uitdaging, dat was iets voor mij. Aangezien dit programma in Groningen werd aangeboden heb ik, na overleg op school, zelf contact opgenomen. En na een motivatiegesprek mocht ik deelnemen! Dat ik daarbij een dag in de week naar Groningen moest, vond ik geen probleem. Ik wilde dit gewoon meemaken.

Dat ik soms lange dagen heb, maakt echt niet uit. Ook het contact met de andere studenten is super leuk. We delen allemaal dezelfde motivatie.

De MBO Topacademie doe je echt voor jezelf. Je leert hier echt de skills die je straks nodig hebt. De afgelopen periode heb ik bijvoorbeeld veel geleerd om mezelf goed te presenteren. En om meer te durven benoemen, meteen op bedrijven durven afstappen. Dat kwam terug in meerdere Masterclasses.

In de Librije kregen we van Jonnie en Thérèse Boer tips over samenwerken en op de Academie Minerva leerden we van Anne Nusselder en Lotte Huijing over onze houding tijdens het presenteren. En wat dat voor gevoel geeft. Al die tips & tricks neem ik echt mee.

Lees hier wat MBO Topacademie voor jou kan betekenen.

Sjoerd Praat – Topstudent

Student Technicus Engineering, Alfa-college Groningen

Ik ben meer over mezelf te weten gekomen

Ik was op zoek naar een extra uitdaging tijdens mij studie. Ik wil later graag de medische technologie in, als ingenieur. En na een lastige periode was dit voor mij de tijd om mijn eigen kwaliteiten te herontdekken. Om mezelf beter in de markt te kunnen zetten en om straks – na mijn diploma te hebben behaald – een bewuste keuze te maken. Ik wilde tijdens de MBO Topacademie dus meer over mezelf te weten komen. Dat is gelukt!

De afgelopen maanden heb ik geleerd om te presenteren, pitchen en te netwerken. Contact zoeken met bedrijven, gewoon doen! Altijd vragen. Dat biedt kansen waar je zelf nog nooit over na hebt gedacht.
Er zijn veel momenten die er voor mij uit sprongen. Tijdens de masterclass bij de Academie Minerva kreeg ik goede tips om goed te kunnen presenteren. Het begint al bij de start. Even wat ontspanningsoefeningen om te aarden. Ook kreeg ik adviezen over de samenhang van mijn verhaal. En bij BNNVARA sprong het verhaal van een presentator eruit. ‘Zoek iets wat je leuk vindt, waar wordt je blij van?’, was zijn boodschap aan ons.

Qua ontwikkeling zag ik tijdens ons bezoek aan de Librije resultaat. Daar stond samenwerken centraal, en de rol die je hebt in de groep. De Belbin-test, waarin aan de hand van persoonskenmerken een groepsrol wordt bepaald, was een bevestiging dat ik als persoon gegroeid ben. Ik heb me dus zeker ontwikkeld, dat is leuk om te zien.

Lees hier wat MBO Topacademie voor jou kan betekenen.

Ilse Kiers – Topstudent

Studente Zelfstandig Werkend Kok, Drenthe College

MBO Topacademie heeft me rust en zelfvertrouwen gebracht

MBO Topacademie kwam precies op het juiste moment voor Ilse Kiers. Na de Masterclass Peer Education bij WILDLANDS, raakte Ilse met medestudenten aan de praat over Linkedin. “Flauwekul vond ik dat, niks voor mij. Toch verzekerden ze me ervan om het eens te proberen. Ik maakte een profiel aan waarop ik foto’s deelde van een kookwedstrijd waar ik de derde prijs won. Binnen een paar weken had ik 90 volgers, allemaal koks! Al snel volgde een bericht van een bedrijf: hotel-restaurant Bitter & Zoet nodigde me uit om voor hen te komen werken, en meer te leren over desserts en patisserie!”

“Koken is emotie. Je emoties zorgen ervoor dat je goed kan koken. Ik kan er al mijn gevoel in kwijt. Marleen van De Loohoeve is mijn grote voorbeeld. Zij heeft dezelfde opleiding gedaan als ik en is nu succesvol patissier. Mijn droom is om ook een eigen zaak te starten en op hoog niveau te koken. Bij MBO Topacademie heb ik veel dingen geleerd die ik daarvoor nodig heb. Het belangrijkste: rust en zelfvertrouwen. Door de training van Andrew Taylor leerde ik dat het goed is om soms pauze in te lassen als je praat, en om niet teveel te bewegen. Ik merkte dat ik daar rustig van werd en dit ook op anderen kon overbrengen. Dit heeft me meer zelfvertrouwen gegeven.”

“Daarnaast heb ik ook nieuwe mensen leren kennen, waar ik een goede band mee heb opgebouwd. We zijn echt vrienden geworden!”

Ilse gaat deze zomer twee maanden werken op Mallorca, om werkervaring op te doen. Of ze ook nog aan het strand gaat liggen? “Ja, natuurlijk! We werken 6 dagen en hebben één dag vrij, dus dat zit er zeker in!” Met zoveel werkdrive en passie is Ilse al hard op weg naar de Top.

Lees hier wat MBO Topacademie voor jou kan betekenen.

Mark Goos – Topstudent

Ik ben beter geworden in spreken, pitchen en netwerken

MBO Topacademie kan veel opleveren, maar soms merk je dat pas na een poosje. Mark Goos: “de dingen die ik heb geleerd, gebruik ik in mijn gewone leven”. Nou ja, gewoon? Mark is geen doorsnee 18-jarige student. Hij heeft een eigen bedrijf. Met VLNTR (spreek uit: volunteer) ontwikkelt hij een app waar vraag naar en aanbod van vrijwilligers samenkomen. Om zijn bedrijf op de kaart te zetten, heeft hij veel aan alles wat MBO Topacademie hem bracht. “MBO Topacademie was een tijdsinvestering van twintig weken, maar uiteindelijk levert het me veel meer tijd op. Ik heb praktische skills geleerd, die mijn professionele leven een stuk makkelijker maken!”

“Een specifiek voorbeeld: een tijdje terug was ik op een event van Young Business Award. Daar liep iemand rond die ik graag wilde spreken voor mijn bedrijf, maar ik had geen contactgegevens. Ik wist: nu moet ik om hem afstappen! Dat was best spannend, wat zeg je tegen iemand die je helemaal niet kent? Toen ben ik even in de power pose gaan staan en stapte op hem af. Dat leverde me een mooi contact op.”

“Netwerken, dat heb ik echt geleerd. Verder ben ik ook zekerder in het vertellen van mijn verhaal. Spreken en pitchen gaan me veel beter af. Dat ik hierin beter ben geworden, werd ook bevestigd op school; ik had een 10 voor mijn presentatie Nederlands! Ik ben echt trots op mezelf en wat ik heb geleerd.”

Mark’s droom is om maatschappelijk te ondernemen en mensen blij te maken met wat hij doet. Hierdoor wordt hij geïnspireerd door onder andere Kate Raworth, die in de TT Hall vertelde over de donuteconomie. Hij doet veel kennis en ervaring op, die hij tijdens MBO Topacademie heeft gedeeld met zijn medestudenten. Voor hun eindopdracht ontwikkelden zijn groep een app, die ook na het afsluiten van MBO Topacademie wordt doorontwikkeld.

Lees hier wat MBO Topacademie voor jou kan betekenen.

Andrew Taylor – Eigenaar Taylor Trainingen, oprichter van Het Inspiratie Pakhuis

”Werken met de volgende generatie Toptalenten is één van de redenen waarom ik iedere dag aan het werk wil. Het geeft ontzettend veel voldoening om deze studenten te mogen inspireren zodat zij in de toekomst ook gaan inspireren!”

Alfa-college

Suzanne Olsthoorn – Senior Webredacteur bij BNNVARA

“Wat goed dat dit initiatief er is! Het is altijd een feestje om zo’n kwispelende groep mbo-studenten wat te mogen leren over mijn mooie vak binnen BNNVARA.”

Thea van den Bosch – Topbegeleider Drenthe College

Jasper Riddersma – Hoofd Projectenbureau en Onderwijsbeleid Drenthe College

nk_031116_10

‘Het is fantastisch om te zien hoe de MBO Topacademie is gaan leven binnen de school!’

Lees hier wat MBO Topacademie kan betekenen voor uw mbo-instelling.

Maurice Telkamp – Topstudent

nk_031116_01

“Vaak vond ik geen uitdaging tijdens lessen en zat ik spelletjes te doen. Het leren van professionals, die hun eigen
ervaringen met jou delen, was voor mij veel interessanter dan alleen leren uit boeken!”

Lees hier wat MBO Topacademie voor jou kan betekenen.

Frankwin van Beers – CEO Wildlands

frankwin-van-beers

“Professionals bij de MBO Topacademie zijn high potentials voor vele bedrijven. Graag deel ik dan ook mijn eigen ervaringen
om jongeren te kunnen inspireren om hun eigen toekomst vorm te geven”

Jonnie en Thérèse Boer – Chefkok & Sommelier Eigenaars de Librije

jonnie-en-therese-boer

“Blijf nieuwsgierig! Doe nieuwe ervaringen op en ontdek waar je goed in bent. Met zo’n ondernemende houding kom je ver.”

Lees hier hoe uw bedrijf zich kan verbinden met het Top Businessnetwerk.

Michelle Arnoldus – Topstudent

nk_031116_08

“Mijn deelname aan de MBO Topacademie was een kans die ik niet had willen missen. Ik zie hoe ik mijn kwaliteiten kan inzetten en durf te netwerken, ik weet nu hoe het moet. Daar ben ik trots op! Daarom deel ik mijn ervaringen ook graag met andere studenten.”

Lees hier wat MBO Topacademie voor jou kan betekenen.

Joppe Faber – Excellentiemanager Drenthe College

Sebastiaan Prak – Topstudent

sebastiaan_nieuw

“MBO Topacademie is een leuke en leerzame investering in je toekomst. Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen,
leert nieuwe mensen kennen en bouwt zo aan je eigen professionele netwerk”

Lees hier wat MBO Topacademie voor jou kan betekenen.

Peter Bootsman – Coördinator MBO Topacademie

peter_bootsman

Drenthe College

drentecollege

Mariëlle Broersen – Projectcoördinator MBO Topacademie

nk_031116_02