Student Verpleegkunde, Alfa-college Hardenberg

Een extra uitdaging, dat is iets voor mij!

Mijn huidige opleiding ging mij goed af en ik las op AlfaConnect (het intranet) over de MBO Topacademie. Een extra uitdaging, dat was iets voor mij. Aangezien dit programma in Groningen werd aangeboden heb ik, na overleg op school, zelf contact opgenomen. En na een motivatiegesprek mocht ik deelnemen! Dat ik daarbij een dag in de week naar Groningen moest, vond ik geen probleem. Ik wilde dit gewoon meemaken.

Dat ik soms lange dagen heb, maakt echt niet uit. Ook het contact met de andere studenten is super leuk. We delen allemaal dezelfde motivatie.

De MBO Topacademie doe je echt voor jezelf. Je leert hier echt de skills die je straks nodig hebt. De afgelopen periode heb ik bijvoorbeeld veel geleerd om mezelf goed te presenteren. En om meer te durven benoemen, meteen op bedrijven durven afstappen. Dat kwam terug in meerdere Masterclasses.

In de Librije kregen we van Jonnie en Thérèse Boer tips over samenwerken en op de Academie Minerva leerden we van Anne Nusselder en Lotte Huijing over onze houding tijdens het presenteren. En wat dat voor gevoel geeft. Al die tips & tricks neem ik echt mee.

Lees hier wat MBO Topacademie voor jou kan betekenen.