word jij de top van morgen?

Wil jij graag het beste uit jezelf halen en goed voorbereid starten op de arbeidsmarkt van morgen? Dan is MBO Topacademie écht iets voor jou. MBO Topacademie is hét excellentieprogramma voor studenten met ambitie, die meer willen en kunnen.

de Topstudenten:

Freekje Timmermans – Topstudent

Studente Technicus Human Technology, Alfa-college Groningen “Het is alles wat ik ervan had verwacht” Ik houd van buitenschoolse projecten. En dus sprak de MBO Topacademie mij direct aan. En het is alles wat [...]

Sanne Adolfs – Topstudent

Student Verpleegkunde, Alfa-college Hardenberg “Een extra uitdaging, dat is iets voor mij!” Mijn huidige opleiding ging mij goed af en ik las op AlfaConnect (het intranet) over de MBO Topacademie. Een extra uitdaging, [...]

Sjoerd Praat – Topstudent

Student Technicus Engineering, Alfa-college Groningen “Ik ben meer over mezelf te weten gekomen” Ik was op zoek naar een extra uitdaging tijdens mij studie. Ik wil later graag de medische technologie in, als [...]

Ilse Kiers – Topstudent

Studente Zelfstandig Werkend Kok, Drenthe College “MBO Topacademie heeft me rust en zelfvertrouwen gebracht” MBO Topacademie kwam precies op het juiste moment voor Ilse Kiers. Na de Masterclass Peer Education bij WILDLANDS, raakte [...]

MBO Topacademie bestaat uit:

Deze Topprofessionals delen hun unieke ervaringsverhalen en leermomenten vanuit hun eigen carrièrepad. Zij geven inzicht in hun eigen keuzes en delen hun kennis over de arbeidsmarkt van morgen. Ook staan ze open om vragen te beantwoorden tijdens de Q&A in de masterclasses.
Professionele trainers geven tijdens de masterclasses speciale trainingen zoals ‘Authentiek presenteren’, ‘Peer-to-peercoaching’ en ‘Media vs ik’. Deze trainingen worden tijdens masterclasses aangeboden en zijn onderdeel van het Topprogramma.
Zij bieden begeleiding vanuit het vaste MBO Topacademieteam binnen de school. Tijdens het Topprogramma verzorgen zij de werksessies en zijn zij contactpersoon van MBO Topacademie binnen de school.
Tijdens de masterclasses zetten verschillende bedrijven hun deuren open. Zij geven een ‘kijkje in de keuken’, verzorgen trainingen en gaan met studenten in gesprek. Via het Top Businessnetwerk verbinden uiteenlopende Topbedrijven zich aan MBO Topacademie.
Samen met je mede Topstudenten volg je het Topprogramma. Met hen kun je samenwerken, brainstormen en opdrachten voorbereiden. Dit kan tijdens werksessies en masterclasses, maar ook daar buiten. Samen zorg je ervoor dat je het beste in elkaar naar boven brengt.
Deze studenten zie je terug in de masterclasses of als rolmodel binnen de school. Zij blijven nieuwe studenten inspireren. En blijven via het alumni-netwerk verbonden met MBO Topacademie.
Ervaren peer educators geven peertrainingen. Aan de hand van je eigen verhaal oefen en versterk je je presentatie skills en sociale gespreksvaardigheden. Tegelijkertijd krijg je de kans te leren van mede studenten en vanuit anderen oogpunten naar verschillende onderwerpen te kijken.

Wat gaan we doen?

Kickoff Topprogramma

8x Topmasterclasses

8x Werksessies

Topcoaching uit bedrijfsleven

Inspiratielessen in de klas

Topdrachten en portfolio

Eindpresentatie

LEES MEER

Veelgestelde vragen
MBO Topacademie is een excellentieprogramma voor studenten die op zoek zijn naar extra uitdaging. Studenten die graag het beste uit hun studietijd willen halen. Dat zijn Topstudenten. Een Topstudent zet graag extra stappen, heeft een ondernemende houding en wil zichzelf uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Hij/zij is gemotiveerd en zet zich hier 100% voor in. Herken jij dit in jezelf? Dan is MBO Topacademie iets voor jou.
Is jouw school aangemeld bij MBO Topacademie? Stuur dan jouw motivatiemail met daarin een link naar je Linkedin-profiel naar je studieloopbaanbegeleider. Hij/zij neemt dan contact op met de contactpersoon van MBO Topacademie binnen jouw school.

Voor meer informatie zie: ‘Wat staat er in mijn motivatiemail?’

Wij vragen alle studenten die zich aanmelden om een persoonlijke motivatiemail en een Linkedin-profiel. De mails stuur je naar je studieloopbaan begeleider, zij sturen deze door naar de MBO Topacademie contactpersoon op school. Uit deze mails maken wij een selectie.

Ga jij een mail versturen? Denk dan aan het volgende: Waarom doe ik mee aan de MBO Topacademie? Wat kom ik brengen (kennis, ervaringen, ideeën)? Wat wil ik graag leren? Wat maakt mij een Topstudent?

Naast je motivatiemail maak je een LinkedInprofiel aan via www.linkedin.nl, zodat je deze tijdens het Topprogramma (verder) kunt invullen en vormgeven.

Top Masterclasses bestaan uit:

  • Inspirerende sprekers; die hun persoonlijke carrière-verhaal delen
  • Professionele trainingen; rondom de 21e -eeuwse vaardigheden
  • Q&A (vraag & antwoord) en netwerkmomenten; met de aanwezige professionals uit verschillende sectoren
  • Topstudenten organiseren een Q&A voor professionals tijdens de masterclasses

De Top Masterclasses vinden plaats op verschillende bedrijfslocaties in de regio (van jouw school). De bedrijven zetten hun deuren open voor het Topprogramma.

Het portfolio is een werkboek, logboek en etalage van jouw persoonlijke ontwikkeling in één. Door individuele opdrachten en groepsopdrachten werk je aan 21e -eeuwse vaardigheden en verken je jouw ambitie en talenten. Ook bouw je tijdens het programma aan een netwerk. En leer je van Topprofessionals en krijg je meer inzicht op hoe je kansen kunt herkennen op de arbeidsmarkt. Je presenteert je portfolio met een eindpresentatie.

Topbegeleiders ondersteunen jou tijdens de werksessies en met de invulling van je portfolio. Zo kan jij ‘het beste uit jezelf’ halen!

MBO Topacademie vindt plaats naast je eigen opleiding. Je besteedt gemiddeld 6 uur per week, dit is inclusief de masterclasses. Over het hele programma gezien werk je minimaal 80 uur aan je persoonlijke ontwikkeling. Het programma duurt ongeveer 20 á 25 weken, dit verschilt per school.